Glæd en du holder af med en yogamåtte

Det at give gaver kan være en meget svær ting, men hvis man gerne vil give en gave, som både er betænksom og praktisk, så er en yogamåtte et rigtigt godt valg. Det kræver dog, at man sætter sig lidt ind i de forskellige materialer og tykkelser på yogamåtter.

Derfor har vi lavet en lille oversigt over de forskellige materialer og deres fordele. Læs med herunder.

PVC

Dette er den mest almindelige type måtte. Dette materiale giver god holdbarhed, klæbrighed og komfort. På trods af den dokumenterede ydeevne som yogamattemateriale har PVC modtaget kritik for ikke at være miljøvenlig.

Skummåtter

Dette er den miljøvenlige version af PVC-måtter. Yogamåtter af skum tilbyder de samme præstationsegenskaber, men uden de skadelige miljømæssige bivirkninger. Den eneste hage er, at måtter lavet af skum indeholder latex, som kan være problematisk for dem med allergier.

Bomuld

Sommetider kaldes disse for “traditionelle yogamatter”, da bomuld yogamatter tynde og miljøvenlige. De er også almindeligt anvendt oven på andre yogamatter for at yde den støtte, som bomuld alene ikke tilbyder. Bomuld absorberer sved godt og øger faktisk grebet, når det er vådt.

Jute

Jute har samme bæredygtighed og elasticitet som bomulds yogamatter. Ligesom bomuldsmåtter anvendes jute yogamåtter normalt over en anden yogamåtte for at opnå fremragende skridsikkerhed og overlegen støtte. Jute er dog et mere fibrøst materiale, der er lidt grovere end bomuld og absorberer mindre fugt.

Yogamåtte tykkelser

Når det kommer til tykkelsen på en yogamåtte, så er det vigtigt at tage stilling til ens behov. Derfor er det nok den vigtigste faktor, når det kommer til at give en yogamåtte i gave.

Hvis en yogamåtte er for tynd, kan visse øvelser være belastende for knæ og led. Hvis en måtte er for tyk, vil det være svært at bevare balancen og holde en stilling. Se herunder fordele og ulemper ved forskellige tykkelser.

Tykke måtter

Tykke måtter hører til blandt de mere luksuriøse og kostbare yogamåtter, da de giver den bedste komfort og støtte. Med mere polstring vil den ekstra masse gøre måtten mindre bærbar og sværere at have i tasken.

Mellemtykke måtter

Dette er den mest anvendte tykkelse, og den giver er en perfekt kombination af ydeevne og bærbarhed. Hvis du træner ofte, bør du se på mellemtykke måtter, fordi de giver nok beskyttelse til dine knæ, men er lette og tynde nok til at transportere til og fra yoga ofte.

Tynde måtter

Disse bør primært bruges til rejser eller hvis man har meget lidt plads. De giver ganske vist bedre en bedre kontakt med gulvet, men de yder ikke helt den samme beskyttelse og støtte som de tykkere måtter.

Skriv en kommentar